1%

Fundacja jest Organizacją Pożytku Publicznego. Na Fundację można przeznaczyć 1% podatku.

Nasz nr KRS to:

Wszystkim którzy do tej pory oddali swój 1% podatku serdecznie dziękujemy!

Fundator – Krzysztof Grządziel

Już po raz siódmy Fundacja „Samotna Mama” organizuje  we  Włocławku ,  Festiwal  Włoskiej Muzyki Operowej pt. „Belcanto Per Sempre”, którego Gospodarzem jest  Pan Krzysztof Grządziel.

Kolejna  już edycja  Festiwalu, najlepiej świadczy o tym,  że jest on coraz bardziej popularny. Tworzy się przez to lokalna tradycja, a my dumni jesteśmy z tego, że udaje nam się powoli ją zaszczepić wśród mieszkańców Kujaw  i nie tylko…

Przed nami  spotkanie z wielkimi głosami  i wielkie widowisko. W pierwszym dniu  Festiwalu - 29 września - w  koncercie  „W drodze do La Scali”, w Sali Złotej Pałacu Bursztynowego zaprezentują się młodzi adepci  śpiewu operowego, a wieczór zakończy wręczenie statuetek „Bursztynowej Struny”. Przyzna je honorowe jury z udziałem min. prof. dr hab. Marka Możdzierza,  dziekana Wydz. Wokalno-aktorskiego Akademii Muzycznej w Poznaniu oraz prof. dr hab. Anny Jeremus.  Specjalnymi gośćmi piątkowego wieczoru będą gwiazdy scen operowych:  Aleksandra Wiwała,  Kaludi Kaludov i Dariusz Stachura .

Koncert galowy „Bella Voce” rozpocznie się 30 września 2017r. o godz. 17.00 w  Hali Mistrzów,  przy Al. Chopina.  Artystom towarzyszyć będzie Toruńska Orkiestra Symfoniczna pod batutą Marka Czekały. Tego wieczoru usłyszymy  piękne głosy solistów scen operowych:  Grażyny Brodzińkiej,  Anny Dytry-Kaludov,  Barbary Gutaj,  Kaludi Kaludova , Mikołaja Adamczaka, Milosza Gałaja, Dariusza Stachury   oraz laureata głównej nagrody „Bursztynowej Struny”.

Serdecznie zapraszamy

Bilety do nabycia w recepcji hotelu
„Pałac Bursztynowy”  Włocławek, ul. Okrężna 21

(możliwość telefonicznej rezerwacji pod nr telefonu 54 231 91 00)

Szanowni Państwo!

W związku z tak wyjątkowym i ważnym dla naszego regionu wydarzeniem    artystycznym, zwracamy się gorącą  prośbą  do wszystkich melomanów  o wsparcie finansowe tego unikatowego  wydarzenia kulturalnego, podczas którego  uzdolniona muzycznie młodzież  ma możliwość porównania swoich zdolności i możliwości wokalnych w rywalizacji z równie uzdolnionymi kolegami i koleżankami i  pod okiem  doświadczonego oceniającego ich jury.

Fundacja „Samotna Mama”
Bank Millenium
68 1160 2202 0000 0001 4931 6433

ul. Okrężna 21